T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / SİLİFKE - Kapızlı Rasim Bozbey Ortaokulu

EBA'da Online Test Sınav

1.Yöntem: EBA'ya öğretmen girişi yaptıktan sonra sol menüden Soru ve Sınav Sistemi ne tıklayın, açılan bölmeden Sorular linkine tıklayın. Bu bölümde kendi yüklediğiniz sorular ve EBA soruları kısımları mevcuttur. Kendi yüklediğiniz sorular az ise EBA Soruları kısmını seçin. Burada sınıf, ders, ünite, kazanımları seçerek soruları listeleyebilirsiniz. Ünite değerlendirmesi yapacaksanız üniteye kadar seçim yapın listelenen sorulardan testi oluşturun, kazanım kavrama testi hazırlayacaksanız istediğiniz kazanımı seçerek beğendiğiniz soruları testinize ekleyin. Bu bölümde EBA'ya yüklenen sorular seçtiğiniz kritere göre listelenecektir. Tavsiyemiz farklı soru türlerine yer verecekseniz sınav kriterinizi belirleyerek sınavınızı oluşturun (Doğru yanlış, Boşluk Doldurma, Çoktan Seçmeli). Genellikle burada çoktan seçmeli sorular sayıca fazla olduğu için çoktan seçeli sınav için daha uygun. Buradan istediğiniz sayıda soru seçerek sınavınızı oluşturun. Sınav bilgilerini girip kaydedin. Alt konu testi veya ünite testi yaparsanız öğrencilere kolaylıkla gönderebilirsiniz. Hazırladığınız sınav SINAVLARIM bölümünde olmaktadır. Buradan istediğiniz sınıfa ödev – çalışma olarak gönderebilirsiniz.

 

2.Yöntem: Bu yöntemde elinizde bulunan herhangi bir pdf testi online hale çevirerek öğrencilerinize ödev olarak atabilirsiniz. Bunu da yaprak tetslerim bölümünden yapacağız. SINAVLAR bölümünden YAPRAK TESTLERİM bölümüne giriş yapıyoruz. Yaprak test ekle butonuna tıklayarak jpg, png veya pdf dosyanızı (max 100mb) yüklüyorsunuz. Yükleme tamamlanınca soru sayısını giriyorsunuz (Daha sonra her bir soruya ait cevap anahtarını gireceksiniz, dolayısıyla doğru girmeniz önemlidir.) Seçenek sayısını giriyorsunuz ve cevap anahtarını oluşturuyorsunuz.Kaydettikten sonra öğrencilerinize gönderebilirsiniz. Gönderdiğiniz testler online olduğu için öğrenciler sınavı yaptıktan sonra doğru yanlış boş sayısı gibi analizlere eba üzerinden ulaşabilirsiniz. Öğrencilerinizi bu şekilde daha kolay takip edebilirsiniz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.12.2020 - Güncelleme: 11.12.2020 00:46 - Görüntülenme: 282
Kaynak: http://kangalataturkilkokulu.meb.k12.tr/icerikler/ebadaonlinetestnasileklenirebadaonlinesinavnasileklenir_10418713.html
  Beğen | 0  kişi beğendi